diumenge, 14 de maig del 2017

Pujada al Castell de Sant Miquel

El castell de Sant Miquel és al cim del puig del mateix nom, a l'extrem de les Gavarres entre Celrà i Girona. És una excursió clàssica de celranencs i gironins. Hi pujo sovint ja sigui caminant o en bicicleta. Sortint des de Celrà i, pujant a bon pas s'arriba al castell en menys d'una horeta. Un cop som a dalt, podem pujar per una escala metàl·lica a una terrassa des d'on podem gaudir d'unes vistes espectaculars si tenim la sort de que faci un dia clar.

Si mirem al sud veiem el Massís de Les Gavarres, que s'estenen fins al mar. El verd dels frondosos boscos és predominant. A l'est podem apreciar el Santuari dels Àngels, i darrera ja podem observar el mar i les muntanyes de Begur al fons. A l'oest Girona: Tota la Vall de Sant Daniel i darrera les majestuoses figures de l'Església de Sant Feliu i la Catedral. Destaca també com a element més alt la Torre de Telecomunicacions popularment coneguda com a "Pirulí". De fons podem apreciar el Montseny i Rocacorba. Però si mirem al nord es on trobem les vistes més espectaculars, tota la plana de l'Empordà. En primer terme estan els pobles més propers: Celrà, Bordils, Juià... També apreciem Banyoles i l'Estany. A la dreta el mar, les Illes Medes a la falda del Montgrí, el Cap de Creus i el Golf de Roses.

I de fons les muntanyes: La Mare de Déu del Mont i la imponent silueta del Canigó i els Pirineus, que encara al mes de Maig estan nevats.
Unes vistes meravelloses que compensen l'esforç de la pujada. Fem una queixalada, un glop d'aigua i agafem el camí de tornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada